Vecina de la 2

Acum cateva minute, la ora 11:20 PM, la usa mea bateau un politist si o politista. Scopul lor era sa ma “calmeze” pe mine.

Dar sa incep cu inceputul:

Ca toate povestile bune, totul incepe cu o bunicuta. O bunicuta care sta deasupra mea si care are o droaie de nepoti bezmetici si galagiosi, nepoti care in fiecare dimineata se trezesc odata cu gainile si ma trezesc si pe mine cu bubuituri in tavan.

Dar cum e tot romanul, ea nu isi vede barna din ochiul ei, ci vede paiul din al meu. Mai exact faptul ca la mine in casa e curent si ca usile se mai trantesc din cand in cand. Si de fiecare data cand se trantesc usile, ea negresit bate in teava sau in podea. M-am obisnuit cu asta. Pana acum.

Astazi seara aud bataie nervoaste in usa, credeam ca e vecinul meu care iar nu are somn, nu a fost sa fie. Era politia. Un gagiu cu ochi albastrii si putin cam umflatel si o fatuca blonda.

- Locuiti singur?
– Nu, cu parintii mei..
– Buletinul va rog…
– Dar despre ce e vorba?
– Buletinu, il aveti?
– Stati sa il caut va rog? ( caut, nimic )
– Daca mai stati un pic..
– Datele dvs, cum va numiti?
– Neacsu Iulian Alexandru .. ( blonda scrie in carnetel )
– Ion……
– Nu Iulian ( blonda sterge in carnetel )
– Dar puteti sa imi spuneti si mie despre ce e vorba?
– Domnule… ( politistul se uita afectat la mine ) .. Suntem aici fiindca… ( gandesc: downloaduri ilegale, ma uit la badea, agatat babe pe strada.. ?!? ) … trantiti usile.
– Ce?!? Aaaaa… inteleg.. inteleg… O secunda am crezut ca veniti sa imi spuneti ca mi-ati gasit scuterul pe care mi l-au furat acum 2 ani.

Bine, dupa ce politistul de talie grea ma ameninta ca imi iau amenda de pana la 20 milioane ( 20 milioane oameni buni, mai era putin si ma baga si la mititica ) si discuta cu mine ca si cand as fi un copil de 10 ani. Inteleg intr-un final ca vecina mi-a depus plangere la politie. Dar ca eu nu pot sa ii depun ei fiindca o sa fiu amendat pentru “solicitare falsa”.

Acuma ma poate clarifica si pe mine cineva. Ce pot sa fac? Care e legislatia in domeniu? Se poate asa plimba politia pa’ la orice usa la orice ora? Ca am si eu niste oameni pe care nu ii simpatizez si vreau sa le trimit garda pe cap

Update: Cred ca am prins o parte din smecherie. Vecina mea lucreaza intr-o institutie importanta. Nu am aflat inca unde dar am niste banuieli… Va tin la curent cand aflu mai multe.

Alexandru Neacsu

Diplomacy is telling someone to Go to Hell in such a way, they look forward to taking the trip.
Why u no share or comment?
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0