Gheorghe Dinica este in spital

25.10.09 – 06:00 AM : Diagnosticul de septicemie s-a confirmat pe Antena 3.
25.10.09 – 09:06 AM : ProTV spune ca starea e stabila…
25.10.09 – 07:05 PM : Antena 3 spune ca nu raspunde la medicatie..
10.11.09 – 14:08 PM : Gheorgher Dinica a incetat din viata astazi la spitalul Floreasca. Uite asa se mai duce un mare talent si nu apara nimic in schimb.

Pentru cei care nu au aflat, marele actor Gheorghe Dinica ( 74 ani ) este a fost transferat joi dupa-amiaza la sectia de terapie intensiva din cadrul spitalului Floreasca dupa ce fusese in prealabil internat la spitalul Elias din capitala.

La data internarii medici au fost rezervati cu declaratiile la cererea familiei care nu a dorit o mediatizare a cazului.

Cate ceva despre actorul Gheorghe Dinica

Absolvent în promoţia 1961 al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Gheroghe Dinică este considerat unul dintre cei valoroşi actori români, cu roluri în aproape 100 de filme şi în piese montate pe majoritatea scenelor Capitalei. Pentru prestaţiile sale cinematografice, artistul a fost fost distins cu nouă premii, printre care şi unul pentru întreaga carieră, acordat la Transilvania International Film Festival (TIFF). În 1999, a fost recompensat şi cu Premiul de Excelenţă al Uniunii Teatrale din România (UNITER), iar anul trecut a primit Titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC).

A debutat ca actor în filmul “Străinul”, în anul 1963 şi de atunci a jucat în peste 60 de filme, printre care “După-amiaza unui torţionar” şi “Filantropica”, dar şi în numeroase piese de teatru.

A lansat mai multe albume muzicale, precum “Cântece de petrecere” şi “Cântece de petrecere 2″, în colaborare cu Ştefan Iordache şi Nelu Ploieşteanu.

gheorghedinica2

Screenshot Filantropica ( 2002 ) , sursa Isabellelorelai

Alexandru Neacsu

Diplomacy is telling someone to Go to Hell in such a way, they look forward to taking the trip.
Why u no share or comment?
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0