Roblogfest – Egalitate, dar nu pentru catei

Anul asta NU suntem inscrisi la RoBlogFest 2012 pentru ca DarkX-Studios nu este un blog colectiv ci mai degraba un macalavais mioritic care nu merita sa imparte lumina reflectoarelor cu nume mari cum ar fi Chinezu, Pufuletii Gusto, etc….

Dar haideti sa incep cu inceputul si sa va spun cum de dimineata am intrat sa verific blogul la RoBlogFest unde fusese inscris cu doar cateva zile in urma de stimabilul Necenzurat care s-a gandit sa imi faca o surpriza placuta ( vedeti, nu e chiar rau pana la sange ) doar ca ia blogul de unde nu-i. Categoria de bloguri colective era vida de blogul meu micut si neimportant. M-am gandit ca probabil l-au mutat in alta categorie insa nici pe OPML nu era de gasit asa ca am purces spre a da un email de ingrijorare catre organizatori:

V-am contactat in legatura cu nomilizarea blogului meu la categoria de bloguri colective. Blogul meu a fost exclus din concurs. Cel putin eu nu pot sa il gasesc in nici o alta categorie si as vrea sa stiu si eu care e motivul, mai ales ca in ani precedenti am mai participat si nu am avut nici o problema ca cea [ ups, mi-a scapat ] mentionata mai sus.

Din cate am intales din regulament va rezervati dreptul sa excludeti in momentul unei “incalcari flagrante de regulament” dar din cate imi dau eu seama , e posibil sa fiu in eroare aici, blogul meu nu incalca nici una dintre regurile concursului.
Si chiar ridicand la absurd si presupunand ca ar fi incalcat vre-un paragraf consider ca un email prealabil ar fi clarificat orice neintalegere in legatura cu asta.

Astept raspunsul dumneavoastra.

Cu stima,

Observati, va rog, ca am fost de bun simt si am stat un pic sa il compun. Nu m-am apucat sa injur din prima. Ma rog. Dupa 10 minute ( wow, fast ) primesc urmatorul raspuns ne-semnat:

Buna,

Nu exista nici o sectiune “Despre” care sa indice ca blogul dumneavoastra
e colectiv. Mai mult, titlul de “a simple’s developer blog” indica in mod
similar ca blogul apartine unui singur “developer”.

Cele bune,

Ma apuca plansul. Raspunsul evident compus de un copil de 10 ani asa ca ma apuc sa dau reply …

Am decis scoaterea subpaginilor acum putin timp dar am pus “authorboxes” la finalul articolelor (ex: Eu si Alt autor ) si speram sa fie indeajuns pentru majoritatea cititorilor.

Si chiar in cazul in care blogul a fost nominalizat incorect, dupa cum probabil ati observat nominalizarea a fost facuta de alta persoana, puteati sa decideti mutarea lui intr-o categorie mai generala conform cu regulament-ului intocmit de dumneavoastra nu scoaterea lui completa din concurs.

Sunteti deacord cu mine ?!?!

Silance… cam vre-o 4 ore in care nu mai primesc nimic … devin ingrijorat, poate au patit ceva, asa ca ma sesizez pe twitter. Raspunde domnul Dragos Novac, organizator principal. Domnealui nu isi aminteste de mine, noi ne-am cunoscut personal in mai multe ocazii … Oricum, nu conteaza asta, verifica si imi trimite un email de pe mailul lui personal.

… Jobul celor care au filtrat este sa decida rapid daca un blog are
elementele pentru a fi prezent intr-o sectiune sau alta. Daca da,
bine. DAca nu, este scos. Obligatia celor care isi inscriu blogurile,
pe de alta parte, este sa se asigure ca blogurile indeplinesc
conditiile de eligibilitate si semnalizeaza treaba asta. Sectiunea de
despre de obicei ar trebui sa fie suficienta. Apoi continutul si
frecventa lui. Apoi titlul si subtilul lui. Astea sunt cheile de
verificare.

Filtrarea este un proces care necesita trecerea prin sute de bloguri –
de exemplu anul acesta am trecut prin mai mult de 1500 de inscrieri ca
sa ajungem la 640 de eligibili.

Iti inchipui ce s-ar intampla daca pentru fiecare inscriere aiurea ar
trebui sa trimitem cate o notificare individuala?

Bref – asta este situatia, la anul poate in pagina de “despre” scrii
ca “e un blog colectiv” si nu blog de dezvoltator – acum am vazut ca
ai scos-o

Raspunsul meu ne-intarziat …

Salut Dragos,

In primul rand iti multumesc pentru raspuns, la ora asta eram cat pe aci sa cred ca replay-ul meu a fost ignorat.

In ciuda explicatiei detalitate pe care mi-ai dat-o cred ca totusi ca macar o parte dintre cele pe care mi le-ai scris puteau sa se regaseasca si in pagina conditiilor de desfasurare ( eventual o nota pentru “anul viitor” ) asfel incat sa scutesti evenimentul de feedback-ul negativ si sa atentionezi viitori participanti despre conditiile extrem de stricte de selectie.

De la 1500 de inscrieri la 600 trebuie sa se fi ajuns cumva ( sunt niste numere foarte departate ) . Poate multi dintre participanti nu stiau care este procesul sau poate s-au ghidat dupa instructiunile scrise pe pagina de conditii. Cred ca pe viitor ar trebuii sa reganditi un pic “flow”-ul alfel ma tem ca veti ajunge in situatia in care un blog cu tagline “un blog despre mere acre” o sa ajuna la categoria “blog de apicultor’. Uneori tagline-urile pot fi inselatoare.

Eu m-am “distrat” indeajuns anul asta si nu cred ca o sa repet curand experienta. Nu am schimbat nimic la design-ul blogului de cateva saptamani bune

Cheers,
Alex

La emailul de mai sus am primit doar un link cu pagina de conditii si un sfat sa o recitesc. Insa pe twitter, domnul Novac si-a dat acordul sa il ajut. Eu am considerat ca vorbeste serios asa ca imediat ce am ajuns acasa am luat site-ul evenimentului la puricat ca si cand ar fi fost un task pe ordinea mea de zi.

La categoria de Bloguri Colective am mai gasit inca 3 care incalcau regulemantul dar nu i-am mai trimis domnului Dragos de teama ca dumnealui va face un alt gest exagerat. De alfel blogurile sunt ale unor incepatori si nu vreau sa ii am pe constiinta, insa i-am sugerat sa treaca rapid prin cele 60 de bloguri ( munca de 5 minute pentru mine ) si sa le verifice.

Am trecut mai departe la categoria Site-uri unde cativa participanti ( 2, 54 … ) incalca regulamentul fiind prezenti si in alta categorie. Next …

Majoritatea “site-urilor” sunt construite pe WordPress cea ce, din pacate, le califica ca bloguri … in total cred ca sunt vre-o 30 de site-uri care nu incalca nici o regula la categoria cu pricina. Tot la site-uri, pe locul 20 avem site-ul trilulilu care din pacate e si sponsor .. In aceias situatie sa afla si Pufuletii Gusto pe locul 11 la pagini de facebook.

In cam toate sectiunile am gasit cel putin un bloger cu gura spurcata. Unul dintre ei e chiar nisate pe limbaj licentios. Alta regula incalcata.

Dupa 30 de minute petrecute pe site-ul concursului am tras linie. Am realizat ca problema e mult mai serioasa si ca nu pot sa mai pierd timpul contorizand “treaba de mantuiala” facuta de angajatii domnului Novac.

In concluzie:

Eu sunt convins ca dumnealui a pornit la drum, acum 4 7 editii, cu cele mai bune intentii. As vrea sa imi demonstreze ca gresesc si sa repare macar problemele pe care le-am semnalat mai sus, demonstrand asfel ca regulamentul cu care mi-a dat mie peste bot nu este defapt egalitate, dar nu pentru căţei .

Poate ne lumineaza domnul Novac si ne spune cate dintre cele 860 de bloguri excluse din competitie erau din A-list?!?!

UPDATE 1: 

I-am mai trimis pe twitter inca cateva probleme domnului organizator. Nu a binevoit sa imi raspunda. Incep sa cred ca ma mintea cand a spus ca vrea sa mai gasesc si altele …

Alexandru Neacsu

Diplomacy is telling someone to Go to Hell in such a way, they look forward to taking the trip.
Why u no share or comment?
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0