De ce atingi covrigii duduie?!?

Dimineata asta am plecat spre serviciu fara pic de mancare la mine dat fiind ca astazi e ziua unui coleg si  face el cinste cu pranzul.

In drum spre munca totusi, nu mai puteam de foame, asa ca m-am oprit la patiseria din colt sa imi iau ceva de mancare. In fata mea,  asezat la coada, statea un meltean  la vre-o 30-32 de ani, cu ochelari de soare si bine imbracat. Langa el, gagica-sa ( banuiesc ) o blonda putin mai inalta si mai tanara ca el.

Domnul comanda doua merdenele. Una pentru el si una pentru blonda. Vanzatoarea il serveste insa inainte sa plece, domnul, isi aduce aminte ca ar mai dori si doi covrigi ( deh, blondele sunt costisitoare ) . Vanzatoare se apleaca spre cos si ridica doi covrigi cu mainile acoperite in manusi de plastic. In timp ce ii intindea covrigii domnului, incheietura vanzatorei loveste subtil unul dintre covrigi. Domnul izbucneste:

-Nu vreti sa ii mai atingeti o data?!?! Nesimtit-o!! Cum sa iau eu covrigii daca i-ai atins!!  … Ii impinge covrigii inapoi.

Toti ramanem consternati de iesirea animalica a cetateanului in timp ce acesta din urma incepe sa racneasca si sa faca tambalau bineintales sub privirile admiratoare ale blondei cu care era:

– Sunteti nesimtitia doamna!! Vreau banii ianpoi!!  Vanzatoarea pune covrigii la loc si ii intinde restul fara sa zica vre-o vorba …

– Ce faci doamna, ii pui la loc,  vrei sa ii mai vinzi acum  … Vanzatoarea se blocheaza .
– Rupei, rupei acum in fata mea …  vanzatoare ia covrigii din cos si ii rupe.

Melteanul e sadisfacut. Mai trage un “al naibi de nesimtitia ” apoi isi ia girafa diforma de brat si pleaca spre tramvai. O batranica care era si ea la coada ma intreaba:

– Da, ce avea domnul?!?
– Nu stiu doamna, poate o zi proasta …

Alexandru Neacsu

Diplomacy is telling someone to Go to Hell in such a way, they look forward to taking the trip.
Why u no share or comment?
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0