Semnele Atractiei I

13A-Can-you-Love-Someone-without-Physical-Attraction

Pentru ca e Duminica si pentru ca probabil v-am plictisit deja cu articole de reviw am decis sa va scriu astazi intr-o categorie in care nu am mai scris de mult. Psihologia. Si ca sa fie totul interesant o sa va spun despre atractie.

Bun, deci iti place tipul/tipa de la 3 ( sau 4, nu conteaza ) si nu stiti cum sa iti dai sama daca sentimentul e reciproc sau e vorba doar de imaginatia ta mult prea bogata. Nu e chiar stiinta rachetelor dar nici simplu nu prea este. Primul lucru pe care trebuie sa il stii este ca intre barbati si femei sunt diferente majore ( Thank You Capitan Obvious! ) si majoritatea dintre gesturi sunt diferite intre sexe. Sun totusi cateva care care persista la ambele genuri. De dragul simplitatii o sa numim gesturile care tradeaza atractia ca “markere”.

It’s in your eyes

Si chiar este, unul dintre cele mai comune marker este o dilatare instanta a pupilei. Dilatarea se produce datorita eliberarea unei cantitati mici de dopamina. Dilatarea este de scurta durata dar depinde de cantitatea de hormon eliberata asfel incat la o atractie mai puternica pupila poate ramane asa pentru mai multe minute. Un alt lucuru interesant este ca pupila dilatata tinde sa creeze o senzatie de simpatie instanta chit ca nu exista nici o atractie la mijloc ( think cute doggy ) ….

Tot legat de ochi trebuie precizat ca barbatii tind sa mijeasca ochii iar femeile tind sa ii deschida mai larg si sa clipeasca mai des cand sunt atrase de cineva.

Rapport-ului

Rapport-ul este un proces care are loc intre doua persoane ce se simpatizeaza ( nu se atrag neaparat ) in timpul unei conversatii sau al unei interactiuni sociale. O sa te intrebi la ce naiba iti folosestie, ei bine, daca nu e prezent atunci nici despre atractie nu poate fi vorba.

 Markere Verbale

Cred ca cel mai comun marker verbal este parapraxis-ul. Suna foarte pompos dar de fapt e vorba de banalul “mi-a scapat”. Un exemplu bun ar fi: Ma duc sa ma culc / Ma duc sa te culc . Greselile de vorbire involuntare sunt de obicei cauzate de interactiunea dintre constient si subconstient si in foarte putine cazuri ele sunt cu adevarat involuntare.

Un semn sunt gaurile conversationale, nu stiu cat de comun e lucrul asta intr-un club dar intr-o conversatie 1-1 vor aparea subiecte pe care ambii parteneri vor dori sa le ocoleasca desi nu sunt tabu prin definitia lor.

Un alt lucru interesant este repetitia numelui. O presoana care te gaseste atractiv va tinde sa iti repete numele in loc sa ti se adreseze cu “hei, tu, ala de acolo!!” logica e simpla, ii place sa iti auda numele asa ca o sa il repete cand are ocazia.

..  to be continued …

Alexandru Neacsu

Diplomacy is telling someone to Go to Hell in such a way, they look forward to taking the trip.
Why u no share or comment?
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0