Sanziana

1305742759_dancing_with_death_by_michellemonique-d3gn1yy

Era noaptea de Rusalii si in sectia 6 de politie era pustiu. Dintre cei 3 agenti care trebuiau sa fie la raport ramasese doar George care acum statea pe scaunul din fata geamului registraturii cu capul intre palme. Aproape atipise cand zgomotul de tunet acoperi pentru cateva secunde sonorul televizorului.

Intrarea in sectia 6 dadea intr-un hol stramt si prost luminat. In partea dreapta statea sala ce fusese pana cu putin timp in urma “evidenta populatiei” insa dupa ultimele schimbari devenise o camera de interogatoriu improvizata. In partea opusa, in spatele unei cortine de fier si sticla, statea registratura. Camaruta era stramta dar in ea incapuse un televizor si cateva fisiere.

Un alt zgomot puternic facu linistea din sectie sa tresara. Usa de la  intrare se deschise cu trosnet si in incinta intra triumfator Anghel tragand dupa el o fata plapanda care nu parea sa aibe mai mult de saisprezece ani …

Parul ei curgea in siroaie pana deasupra sanilor; printre pletele de culoarea graului se intrezareau bucati de piele alba. Ochii erau o combinatie ciudata de negru cu tente albastre iar buzele dadeau spre un rosu aprins. Fata era imbracata doar in lumina slaba a coridorului.

George sari in picioare si duse instinctiv mana la chipiu:

– Sa traiti!!! Ce e cu asta ?!?
– Fa-i hartiile!! “Domnisoara” doarme aici in seara asta.
– Da declaratie? Ce a patit? zise George in timp ce bajbaia dupa o foaie.
– O sa dea mai tarziu, acuma o arestam.
– Domnisoara, cum va numiti ?? … nici un raspuns …
– Ce a facut?!? …

Dupa cateva secunde de tacer, George, cu foaia alba in mana, se intoarse catre gemuletul stramt. Anghel isi misca buzele in gol dar nici un cuvant nu parea sa iasa, in timpul asta fata il privea intens si distant dar fasiile albastre din ochii ei devenisera cu cateva noante mai aprinse.

-Sefu, esti bine?!? zise George ingrijorat …

Anghel incepu sa tuseasca zgomotos apoi puse ambele maini la gat; intinse mana pe sub gaura din geam si smulse foaia din mana lui George. Lua pixul cu mana dreapta si incepu sa scrie ceva. Privirea albastra a copilei deveni cateva noante mai deschisa. Abia apuca sa traga prima linie ca mana lui cazu moarta langa pix.

George alerga spre usa ce despartea holul de registratura dar inainte sa apese pe clanta zavorul se bloca in pozitia inchis si privirea fetei se indrepta spre el. Zambea. Zabovi cateva secunde asa, apoi, se intoarse spre Anghel care acum statea paralizat in fata ei. Anghel scoase arma de la centura, o indrepta spre tampla si apasa pe tragaci.

Un zgomot asurzitor acoperi din nou linistea sectiei.

George era paralizat de frica, cu mana inca pe clanta si gura larg deschisa privea copila cu ochi albastrii. Aceasta facu o pirueta, zambi si spuse pe un ton jucaus: “Imi pare rau. Mi-a stricat ziua!” apoi disparu inapoi in vijelia de afara.

Alexandru Neacsu

Diplomacy is telling someone to Go to Hell in such a way, they look forward to taking the trip.
Why u no share or comment?
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0