Cu si despre Carina

De craciun parintii mei m-au pus fata in fata cu o alegere grea. Am avut de ales intre o geaca de piele ( motorcycle gang-style ) si un Golden Retriver pentru ca tot anul precedent ma plansesem cum mi-as dori unul dintre cele doua lucruri de mai sus dar nu apucasem sa imi cumpar nici unul dintre ele.

Nu am stat mult pe ganduri ( gresala mea ) si am ales animalul de companie. Ai mei banuiau ca nu o sa aleg gaca asa ca stabilisera deja intalnirea cu vanzatorul gasit pe google.

Ne-am urcat in masina si ne-am dus pe undeva pe langa erorii revolutiei sa ridicam patrupedul de la .proprietarul de drept. Pe drum mama mi-a repetat de 5 ori fraza cu “un caine este o responsabilitate enorma … ” dar mie imi pasa putin spre deloc. Eram atat de fericit ca o sa am o catelusa ( da, o catelusa ) incat nici ca nu gandeam ce o sa urmeze …

Ajunsi acolo am parcat pe margineaza strazii. Dintr-un matiz la fel de darapanat ca cel in care eram a coborat un tip la vreo 30 de ani si ne-am poftit sa ne uitam pe bancheta din spate. Prima mea reactie cand a deschis portiera a fost “da nu e cam mare?!?” Tipul a inceput sa rada si mi-a explicat ca e mama ei si ca a adus-o ca sa ne convingem ca e Golden.

Bun. Ma rog. Ce stiu eu.

a12292864dbf11e2bba622000a1fbc9c_7Dupa explicatia de rigoare baga mana si in spatele mastodontului si scoate o chestie galbuie si schelalaitoare. Superba. M-am grabit sa ii platesc tipului si sa bag micuta mea “bundle of joy” in masina. Tot drumul a fost extrem de cuminte, o catelusa model ( poate se gandea ca inca putem sa o returnam ) . Cand am ajuns la mine, o cu totul alta poveste.

In saptamanile care au urmat Carina ( asa am numit-o ) s-a obisnuit complet cu noua casa. Prin obisnuit vreau sa zic a ros tot ce se putea roade. A inceput cu putina mobila pe care o am si a continuat cu usile, peretele, ce mai, orice la care a putut sa ajunga. Dar rosul este doar o parte, daca va pune naiba sa va cumparati un catelus, pregatiti-va pentru nopti ne-dormite, trezit la prima ora, curatat casa non-stop, vaccinuri, emotii …

Acum Carina a mai cresct si a invatat ce are sau nu are voie sa faca si am intales si eu ce inseamna  “un caine e o responsabilitate enorma …” . Insa va zic sincer ca merita toata bataia de cap fiindca ajungi sa te atasezi si sa ii iubesti ca pe copii tai ( oai, cat patetism ) .

O sa inchei aici fiindca s-a apucat sa imi roada cablul de internet si daca nu o opresc repede o
sa …

Alexandru Neacsu

Diplomacy is telling someone to Go to Hell in such a way, they look forward to taking the trip.
Why u no share or comment?
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0