Esti un blogger relevant? Fa testul ACUM!

Astazi am dat peste o atitudine pe care m-am ferit sa o comentez pana acum. Atitudinea de A-lister care m-a scarbit complet din a participa la intrunirile de bloggeri la un moment dat.

Si pentru ca sunt o persoana orientata pe introspectie, m-am gandit un pic la un mic test ca sa le demonstrez celor care au impresia ca sunt foarte populari ca de fapt lucrurile stau diferit si ca noi, ca bloggeri, suntem niste nimeni cu o parere.  Evenimentele, ne dau putere, presa si ea din cand in cand dar, in fond suntem toti cum se prezinta Zoso: “niste ziaristi ratati” .

Si daca esti de parere ca nu am dreptate si ca tu de fapt esti cineva hai sa facem o matematica simpla:

A avea importanta inseamna a fi relevant (  cuvant 2.0 ) . Pentru a fi relevant trebuie sa ai aprobarea unui numar mare de persoane care nu au legatura cu tine in vre-un fel, sa luam exemplul presedintelui:

Presedintele este presedinte pentru ca un numar de X%  persoane l-au votat. Persoane care  au picat la vrajela lui ieftina care nu sunt inrudite cu el sau au un alt interes decat niste idealuri comune pentru Romania. Persoane dezinteresate.

Asa ca daca vrei sa afli cat de important esti, ia numarul persoanelor pe care le-am atins prin articolul tau ( comentatorii si persoanele care ti-au dat share / like ) si din el  scade persoanele care au un interes de la tine ( bloggeri mai mici, hateri, tipi care fac reclama la marirea penisului, bunica, mamica, matusa ) si numarul care iti ramane sunt persoanele care te-au gasit pe internet si pe care ai reusit sa le faci sa interactioneze.

Si acela, dragul meu A-lister, este numarul de persoane sincer interesate de aburelile tale zilnice. Bun. Acum scade numarul cu pricina din numarul de romani ( 1.400.001 ) .

Ca sa iti faci o idee de asamblu. Un ziarist la Libertatea are o acoperire de cel putin o mie de ori mai mare ca a ta. Iar Mircea Badea pe care il iei la misto pe Twitter te quatrupleaza in fiecare seara de la “masuta lui mica”.

Asa ca taci dracului din gura si ia loc.

Alexandru Neacsu

Diplomacy is telling someone to Go to Hell in such a way, they look forward to taking the trip.
Why u no share or comment?
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0