Gasca Capetelor de Guma

Bouncers

Dupa o seara de 1 martie plina de evenimente am ajuns cu ultimii colegi care mai erau capabili să se distreze in Club A.

Club A este printre cluburile mele preferate. De fiecare data cand ajung in centrul vechi fac o vizita si pe acolo. Imi place admosfera, muzica si preturile foarte bune ( 8 lei pentru un gin tonic ) . Ca puncte in minus pot sa spun ca playlist-ul nu a fost schimbat de ani de zile iar in interior ( in ringul de dans ) temperatura trece mai tot timpul de 40 de grade celsius.

Toate bune si frumoase. Am comandat cateva bauturi, am dansat, am ras, totul pana la momentul in care a trebuit sa merg cu cineva sa
M-am asezat in apropierea tejghelei langa unul dintre ei, celebrul gras cu cap de guma, ca sa imi fumez linistit tigara in timp ce asteptam. Grasu XXL’ imi zice sa sting tigara, eu ma uit dupa o scrumiera, nici una,  mai trag un fum si ii fac semn ca ma gandesc, moment in care mastodontul indopat imi arde o palma peste mana ( da, peste mana, ca sa scap tigara pe jos, cine zice ca la scoala speciala din Resita nu se invata fizica elementara ). isi ridice o geaca de la garderoba. Din nefericire, garderoba este pozitionata vizavis de unde s-au aciuat cativa melteni cu ceafa lata stau bodyguarzi.

… Ok …

La punctul asta imi ies serios din pepeni asa ca ii zic creaturi: “Tu stii ca eu sunt jurnalist ?!? Maine ai un articol pe tema asta. Iti promit! “, atat mi-a trebuit ca au sarit si celelate maimute din jurul lui sa ma ia la misto, sa imi dea telefonul lor “sa il sun pe Becalii” ( o fi vre-o chestie ) , sa ma injure, sa ma faca mucos nesapalat, etc …

Eu, evident, am inceput sa ma cert cu ei dar, spre norocul meu, au sarit niste baieti care asteptau si m-au tras deoparte inainte ca maimuta sa imi rada un pumn in freza pentru insolenta mea de client nabadaios.

Dupa ce am fost tras deoparte, unul dintre ei mi-a povestit ca si el a avut aceias problema cu cateva zile in urma, sa ma linistesc, ca nu am cu cine sa ma intaleg si o sa o “incasez” mai rau. Mi-am luat si eu geaca si m-am intors in incinta ca sa imi culeg prietenii si sa plecam de acolo ( imi stricasera deja cheful de distractie ).

Asta e povestea mea.

Eu, unul, nu stiu ce e in capul celor din Club A. Vad ca in ultimul timp au devenit sociali si sunt prezenti si pe twitter si pe facebook si totusi e plin internetul de plangeri la adresa bodyguarzilor din A iar ei nu iau nici o masura. Eu sincer nu am vazut bodyguarzi mai nesimtit nicaieri in cluburile din Bucuresti.

Insa tot am scapat bine, citesc ca se putea si mai rau . Ei poate al 10-lea articol e cu noroc.

Later Edit:

Am vazut din feedback ca multa lume ma considera un mosntru din infern pentru ca am zis ca sunt “blogger” cea ce aparente nu sunt desi am un blog. Ei, adevarul este ca am zis “jurnalist” pentru ca m-am gandit la momentul acela ca “blogger” nu cara nici o greutate si probabil o sa imi iau si trei scatoalce. Pentru ca blogging-ul e o chestie aici, online, daca mergi in autogara si spui ca ai un blog majoritatea oamenilor de acolo te vor trimite la un medic endocrinolog.

Si inainte sa mai sara cineva de cur in sus ca nici jurnalist nu sunt, ei bine, am scris intr-un ziar la un anumit punct in viata mea asa ca ma calific razant in categoria de mai sus ( nu sunt un jurnalist celebru, citit, angajat dar sunt un jurnalist ) 

In legatura cu articolul:

Oameni buni, treziti-va la realitate, eu nu spun ca sunt perfect, e clar ca nu sunt, dar de aici si pana a spune ca volenta fizica e OK si ca “nah se mai intampla” e un drum lung. Mi se pare abordarea asta strict romaneasca cu “ei, si ce o sa facem noi … ” pai nu faceti nimic si stati sa fiti calcati in picioare de bodyguarzi, politisti, taximetristi …

Mi se pare ca se pierde din vedere evidentul. Faptul ca Bodyguarzi sunt acolo sa protejeze clientii nu sa le arda o mama de bataie. Si daca eu mi-am permis sa scriu un articol este pentru ca pot dar sunt probabil sute de tineri care au fost in clubul ala si care nu au avut unde sa se planga de comportamentul meltenesc al capetelor de guma ( de alfel vad ca nici cei cu blog nu au avut vre-un sucess pana acum ) .

Eu cu ochii mei am vazut cel putin patru scene asemanatoare si recunosc ca nu am facut nimic pentru ca, la fel ca voi, m-am gandit: cine stie ce o fi facut persoana cu pricina …. A trebuit sa o patesc pe pielea mea si sa ma simt ne-ajutorat #pebaniimei ca sa scriu articolul asta.

In momentul in care clientii sar sa iti apere clientii ar trebui sa incepi sa te gandesti ca ceva nu e in regula cu crasma ta.

Alexandru Neacsu

Diplomacy is telling someone to Go to Hell in such a way, they look forward to taking the trip.
Why u no share or comment?
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0